Originea etnică a Lorenei Groza, o confuzie des întâlnită printre români

by -4 views

Lorena Groza este o prezență emblematică pe scena muzicală din România, având o voce extraordinară care a propulsat-o și în lumea actriței. Ea a devenit cunoscută și prin rolurile din popularele seriale românești “Inimă de țigan” și “Regina”, unde interpretările sale autentice i-au făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva Lorena nu este de origine română.

Cariera muzicală a Lorenei Groza a început de la vârsta de 14 ani, când a cucerit titlurile cele mai prestigioase ale acelei perioade, inclusiv trofeele “Steaua fără nume” și Festivalului de la Mamaia. De mai bine de patru decenii, artista a înflăcărat inimile fanilor de toate vârstele cu stilul ei inconfundabil și melodiile sale inedite, dintre care a înregistrat peste 600, majoritatea fiind compoziții proprii. Cu milioane de albume vândute la nivel global și sute de concerte susținute în diferite colțuri ale lumii, Groza a lăsat o amprentă puternică în industrie.

Născută pe 10 iunie 1970, Lorena Groza a petrecut copilăria și adolescența în perioada comunistă, simțind pe propria piele dificultățile specifice epocii. Totuși, a avut parte de o ușurare când tatăl ei a lucrat în Liban, permițându-i astfel accesul la diverse bunuri străine, pe care le împărțea generos cu prietenii săi din copilărie.

Talentul său muzical s-a aflat în lumina reflectoarelor încă de mică, participând la numeroase concursuri de talente. În 1984, Groza câștiga primul loc la concursul regional “Retorta de cristal”, iar la numai 14 ani era descoperită de Dumitru Moroșanu și Zsolt Kerestely la “Cântarea României” de la Focșani, conform surselor de la wowbiz.ro.

Lorena Groza și rolul Rodiei în “Inimă de Țigan”

În serialul “Inimă de Țigan”, Lorena a fost ovaționată pentru rolul Rodiei, o cântăreață de tabără îndrăgostită de Giani (jucat de Lucian Viziru) și concubina lui State (interpretat de Gheorghe Visu), care era captivat de vocea ei. Nu demult, Groza și-a adus aminte de acel personaj printr-o imagine postată pe Instagram, chiar cu o descriere care a stârnit amuzamentul fanilor săi.

„Ca Rodia:) cu părul lung și negru, cu bijuterii scânteietoare, cu baticul florat, zâmbind misterios, acesta a fost personajul care mi-a câștigat inima din ‘Inimă de țigan’. 💔De altfel, să știți că mâna aceea mare de pe talia mea nu-i a mea:))” a fost mesajul plin de umor al Lorenei Groza pe rețeaua socială, unde a împărtășit o fotografie a personajului Rodia. Interpretrarea ei credibilă a dus la un mit communal: mulți fani au ajuns să creadă că artista este de origine romă. Dar, în realitate, acest lucru nu se confirmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *