Centre de antrenament sigilate! Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a desfășurat inspecții ample

by

Centre de antrenament sigilate! Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a desfășurat inspecții ample

Publicat pe

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a realizat verificări la multiple centre World Class din capitală. Un număr din acestea au fost sigilate.

„Salut! Din păcate, trebuie să te informăm că sucursala World Class a fost temporar închisă prin decizia ANPC. Vom reveni cu actualizări și îți mulțumim pentru înțelegere!” a fost mesajul primit de mulți iubitori de sport astăzi.

Mesajul a urmat după o serie de inspecții efectuate în centrele din București.

ANPC a sigilat anumite centre World Class din capitală

„Pot confirma că sunt inspecții în curs. Vom comunica mai târziu, în decursul zilei, care centre au fost sigilate. În momentul de față, tot ce pot divulga este că inspecțiile au loc”, a explicat directorul ANPC, Paul Anghel, pentru publicația Fanatik.

Și Horia Constantinescu, liderul ANPC, a adăugat: „Avem o operațiune în progres. Există numeroase echipe pe teren, și nu sunt la curent cu activitățile fiecărei echipe în parte. Voi afla la sfârșitul zilei de lucru”.

În București se găsesc 33 de centre World Class, iar la nivelul întregii țări sunt 45 de cluburi.

World Class oferă cinci tipuri de abonamente, cu tarife variind între 517 și 1.258 de euro pe an.

Statistici îngrijorătoare în România: jumătate din populație nu a practicat niciodată exerciții fizice!

Conform unor informații din 2023, peste 800.000 de români dețin abonamente la centre de antrenament, dar avem cel mai redus procent din Uniunea Europeană în ceea ce privește practicarea exercițiilor fizice! Un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății arată că 58% din adulții români sunt cu greutatea peste limita normală.

Statisticile sunt alarmante când vine vorba de proporția românilor care fac exerciții regulat. Datele Comisiei Europene plasează România pe ultimul loc în UE, alături de Polonia. Deși există mii de centre de antrenament în țară, cu Bucureștiul în frunte, urmat de Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, foarte puțini români aleg să se exercite în aceste centre: numai 9%!

Cel mai adesea sportul este practicat la domiciliu (58%), în spații deschise (22%), iar 18% socotesc că mersul pe jos de acasă la locul de muncă constituie suficientă activitate fizică zilnică.

O analiză realizată de Ziarul Financiar, care face referire la un raport al Comisiei Europene, indică că românii practică sport mai ales pentru a-și îmbunătăți sănătatea (31%). Alte motive sunt relaxarea (26%), îmbunătățirea condiției fizice (25%), controlul greutății (22%), și îmbunătățirea performanței și a aspectului fizic (20%). Doar 15% se antrenează pentru distracție. În țară există 8.000 de societăți comerciale cu activitate principală în domeniul centrelor de antrenament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *