A trecut în neființă fosta primă doamnă a SUA

by -0 views

Fosta primă doamnă a SUA a decedat

Rosalynn Carter, una dintre soțiile președinților americani anteriori, s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani.

Fosta partenere a liderului american, Rosalynn Carter, pe care Jimmy Carter o numea „brațul său drept” datorită influenței sale semnificative în timpul mandatului său, și care a luptat cu devotament pentru problema sănătății mentale, s-a stins din viață la 96 de ani, conform anunțului făcut de Centrul Carter.

Decesul Rosalynei Carter a survenit în mod pașnic, înconjurată de familia ei. În mai 2023, familia Carter a împărtășit că aceasta se lupta cu demența, dar își continua existența cu bucurie în domiciliul conjugal din Plains, Georgia.

Jimmy și Rosalynn Carter au deținut recordul pentru cea mai lungă căsătorie dintre cuplurile prezidențiale, uniți în căsătorie din 1946, când el avea 21 de ani și ea 18 ani.

După încheierea mandatului său la Casa Albă în 1981, atât el cât și ea au savurat numeroși ani împreună. Ea a avut o contribuție importantă în această perioadă, atât ca membru activ al Centrului Carter, o entitate non-profit, cât și al organizației de binefacere Habitat for Humanity, conform sursei Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *