Timis: Robu, cu lopata in mana pe santier

16 octombrie 2017 Comentariile sunt închise pentru Timis: Robu, cu lopata in mana pe santierViews: 12

Ce au în comun șantierele de la Pasajele Jiul și Popa Șapcă? Pe primarul Nicolae Robu, care vine cu noi estimări. Edilul-șef susține că în aproximativ două săptămâni s-ar putea circula pe toate cele cinci benzi prin Pasajul Jiul, iar la Popa Șapcă s-ar putea deschide două benzi tot în două săptămâni. Totul depinde însă de vreme.

Primarul Nicolae Robu a fost filmat, marți seară, pe șantierul Pasajului Jiul. Stă cu lopata în mână și se uită la muncitori. Edilul se așază foarte aproape de cei care întind betonul și de câteva ori trebuie să se ferească pentru a nu le încurca munca. A scris, mândru, pe Facebook, că greul a rămas în urmă.

„Tocmai s-a terminat de betonat breteaua de legătură Bd. Republicii – str. Circumvalațiunii, cea din sens opus este de mult realizată, inclusiv asfaltată. Se toarnă și se va lucra până târziu în noapte, betonul pe ultima bandă auto, banda nr. 4. Benzile 1, 2, 3 și 5 sunt deja realizate. În înregistrare poate fi văzută și rețeaua de degivrare automată. Fiecare bandă constă din o fundație de pământ și piatră spartă compresată la un grad de compactare corespunzător, un prim strat de beton, rețeaua de degivrare care se încălzește automat când senzorii detectează scăderea temperaturii sub o anumită limită, un al doilea strat de beton – stratul final, direct carosabil. Intrăm în linie dreaptă cu această mare, grea și extrem de importantă lucrare. Ne-a fost greu, dar greul e acum în urmă. Urmează beneficiile! Cât de curând! Încă puțintică răbdare!”, a scris Robu, marți seară, pe rețeaua de socializare.

Edilul-șef ne-a declarat că „dacă vremea ne va permite să lucrăm, atunci în două săptămâni s-ar putea circula… mai e de făcut foarte puțin”.

Nu mai e mult nici la Popa Șapcă, spune Robu

Același termen este avansat de primarul Timișoarei și pentru Pasajul Popa Șapcă, deși reprezentanții primăriei anunțau că „se vor deschide două benzi de circulație la jumătatea lunii octombrie”.

Robu susține că nici pe șantierul Popa Șapcă nu mai este atât de mult de lucru. Lucrările au avansat, însă edilul-șef nu vrea să facă angajamente, pentru că totul depinde de vreme acum.

„La Popa Șapcă s-a turnat asfalt pe strada Popa Șapcă. Probabil că la ora actuală este complet asfaltată pe patru benzi. S-a asfaltat și Bd. Antenei, vorbim de stratul binder. S-a făcut betonarea în pasaj, este betonată complet partea carosabilă din pasajul propriu-zis și rampa care duce până pe Demetriade. Și aici lucrurile sunt foarte avansate, a început realizarea pereților de delimitare laterală a pasajului, unde stâlpii structurii de rezistență, care merg până la 10 metri adâncime erau realizați de mult, dar acum s-a început cofrarea și armarea în vederea turnării pereților proprii-ziși. În final se va lucra și la partea pietonală și de biciclete. Și aici nu mai pot să apară blocaje, pentru că ce a mai rămas foarte puțin de făcut. În funcție de vreme, vom deschide două benzi. Nu mai e mult. E vorba de circa două săptămâni până când am putea să dăm drumul la circulație pe două benzi. Nu fac nici un angajament. Nu depinde de mobilizarea noastră, că dacă depinde de mobilizarea noastră am făcut dovada că este una foarte serioasă. S-a lucrat cu o mulțime de utilaje, cu o mulțime de oameni”, a explicat Nicolae Robu.

Parerea ta conteaza:

Comments are closed

Facebook