Prahova: Un vârstnic a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un urs

14 noiembrie 2017 0 commentsViews: 6

Un bărbat în vârstă de 91 de ani, din Valea Doftanei, judeţul Prahova, a ajuns, marţi, la spital, după ce a fost atacat de un urs, în apropierea pădurii. Bătrânul se afla în zona respectivă ca să-şi împrejmuiască grădina, pentru a evita atacul animalelor sălbatice.

Potrivit Jandarmeriei Prahova, un bătrân care se afla la marginea pădurii, în Valea Doftanei, a fost atacat, marţi, de un urs.

Bărbatul se afla în zona respectivă ca să împrejmuiască o grădină unde ţinea fân, pentru a evita atacul animalelor sălbatice.

Din urmele găsite de jandarmi la faţa locului, cel mai probabil bătrânul a fost atacat de o ursoaică, iar victima a ripostat, lovind cu toporul.

Fiul bătrânului a sunat la 112 şi a anunţat autorităţile.

“Persoana se îndrepta spre o grădină, aflată în imediata apropiere a zonei împădurite. Bărbatul a ales ca traseu o potecă prin pădure şi a surprins un urs, care l-a atacat. Persoana susţine că a lovit cu toporul ursul, în momentul atacului. Persoana a venit pe picioare acasă şi fiul acesteia a apelat 112”, a declarat inspectorul şef al IJJ Prahova, Liviu Coman.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Prahova, George Duţă, a declarat că bărbatul, în vârstă de 91 de ani, prezintă multiple plăgi.

”Bărbatul prezintă multiple plăgi, în regiunea abdominală şi femur, dar şi zgârieturi în zona cefei”, a declarat Duţă.

Potrivit Direcţiei Silvice Prahova, în judeţ sunt aproximativ 200 de urşi, în condiţiile în care efectivul optim este de 80 de exemplare.

Parerea ta conteaza:

Comments are closed

Facebook