Încetați consumarea dacă aveți acest produs achiziționat de la LIDL

by

Recent, Lidl a anunțat o decizie importantă! La doar o zi după ce a rechemat un sortiment de pește, retailerul a luat decizia de a retrage încă un produs de pe piața românească. Află de ce produs este vorba!

Decizia Lidl este clară: sosul american de la Contec Foods SRL va fi rechemat din toate magazinele Lidl situate în România. Motivul este datorat existenței glutenului în compoziția sosului, prezent în făina de grâu, care nu a fost indicat corect pe ambalaj.

Produsul care nu va mai fi disponibil pentru cumpărători este extrem de popular în rândul consumatorilor români.

De asemenea, retailerul retrage de la comercializare toate loturile sosului American Dip KFC din cauza acelui alergen – glutenul din făina de grâu – care nu a fost specificat pe etichetă, după rapoartele Autorității Naționale Sanitar-veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Fileurile de anșoa Nixe în ulei de măsline au fost retrase miercuri

Reamintim că, fileurile de anșoa Nixe în ulei de măsline au fost eliminate din vânzare, miercuri, de către toate punctele de vânzare LIDL din națiune.

Drept urmare a măsurilor luate de firmă, sosul poate fi returnat la orice magazin Lidl din România, urmând ca prețul să fie rambursat clientului fără a solicita prezentarea bonului fiscal.

Mai mult, este vorba despre produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” apartinând lotului 145/220 cu data de expirare 25.05.2024.

Articolul a fost retras de la vânzare în urma unor îngrijorări privind posibile valori mari ale histaminei.

Ce conține chipsurile din Carrefour, Lidl sau Kaufland

Asociația Pro Consumatori a examinat 27 de sortimente de pungi de chipsuri. Analizele ANPC au arătat că anumite chipsuri oferite de lanțurile de supermarketuri includ acid citric.

Substanța este un compus cristalin, incolor, care face parte din grupa acizilor carboxilici și este aplicat ca agent de acidifiere. Poate cauza dureri de burtă și poate afecta smalțul dinților.

În plus, medicul Florin Ioan Bălănică, expert în medicină personalizată, nutriție și nutrigenomică, a subliniat faptul că chipsurile pe care le consumăm adesea în exces sunt periculoase pentru sănătatea noastră.

„Consumăm chipsuri deoarece le legăm de gustul cartofilor prăjiți. Și suntem pasionați de cartofi. Fie că-i savurăm cu ceafă, cu maioneză, muștar sau mici, îi pregătim cu plăcere și desigur, îi consumăm. Nu survine niciun risc dacă mâncăm cartofi prăjiți moderat și nu zilnic în cantități exuberante. Problema apare când exagerăm cu consumul.

O porție de shaorma fără cartofi este greu de imaginat, iar ceafa preparată „simplă” pare un sacrilegiu. Suntem captivați de acest gust și renunțarea la el este dificilă, mai ales că ne-am obișnuit să mâncăm stând la birou sau în timpul unei activități relaxante. Sacii cu chipsuri sunt omniprezenți pe birou, în timpul vizionării unui film, în parc sau la petreceri. Ne atrag prin textura crocantă și varietatea aromelor”, a declarat medicul Bălănică, expert în alimentație sănătoasă și adaptată fiecărei persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *